ITALFONTANE S.R.L.
BUCURESTI Sector 5
Str. Inginer Anghel Saligny, 6
Etaj, 6 - Ap.22
Romania
Mobil 0723.923860
Italia
Tel. +39.(0)933.937070
Fax +39.(0)933.832718
Mobil +39.368.7770755
info@giochidacqua.it
info@jocurideapa.ro
Home
Fantani arteziene - Home
Cine suntem
Constructia unei fantani arteziene
Tipuri de fantani arteziene
Duze pentru fantani arteziene
Proiectoare pentru fantani arteziene
Filtre pentru fantani arteziene
Intretinere fantani arteziene
Inchiriere fantani arteziene
Fantani arteziene construite
Fantanile arteziene de gradina
Cerere on line
Download
ContactCereti Consultanta
Interesat de o fantana sau un joc de apa? Completati datele tale si noi va vom contacta rapid
Numele complet*
Email*
Telefon*

Necesar *
Video
Clipuri video privind constructia de o lumina larga fântâna.


Gentile Fântâni


Video cu privire la functionarea o fântâna cu jeturi încorporat în podea Fabricat pentruorasul Gela, in Sicilia.


Gentile Fântâni

Cine suntem


Incepand cu anul 1958, Gentile Fontane imbina tehnologia, experienta si pasiunea pentru crearea de Fantani Artistice cu jocuri coregrafice de apa si lumina. Elementul cheie al muncii noastre este apa, pe care cu ajutorul pietrei si luminii, o transformam si formam pentru a se putea exprima, in toate formele sale.

Acest lucru este posibil doar daca in spatele aspectului estetic al unei fantani arteziene sta o proiectare impecabila a instalatiei, bine conceputa si dimensionata. Gentile Fontane acorda o atentie speciala modului de integrare al constructiei in mediul inconjurator, fie el urban, public sau privat.

Toate aceste constructii de fantani trebuie sa fie usor de mentinut si sa necesite interventii foarte putine de-a lungul timpului. Este important ca sistemul hidric realizat sa fie eficient si sigur, pastrand caracterul admirabil al lucrarilor in timp fara a se creea nici un fel de probleme.

Institutiile publice si private, Primariile, statiunile, hotelurile sunt doar cateva exemple de beneficiari deserviti. Destinatiile naturale ale fantanilor arteziene noastre sunt parcurile, gradinile, pietele, piscinele, scolile, bisericile, salile, si in general acolo unde se poate completa amenajarea urbana cu jocuri coregrafice de apa.

De 50 de ani firma "Gentile" se ocupa de instalatii, de conditionare, încalzire si centrale termice. În anul 1995, ajunsa la o maturitate profesionala si impulsionata de o pasiune deja prezenta de foarte multi ani, initiaza primele amenajari de fântâni arteziene cu jocuri de apa si lumini.

În 1995, Primaria orasului Riesi angajeaza firma Gentile Fontane pentru o lucrare de restructurare a fântânii din Piata Giacomuzzi. Au fost adaugate mici jocuri de apa sub forma unui vulcan si lumini pentru crearea unor efecte scenice sugestive. Din acel moment, firma a primit în mod constant noi comenzi pentru lucrari.

În anul 1996, Pimaria orasului Vittoria solicita echiparea fântânii aflate în Piata Manin cu jocuri de apa si lumini. Locuitorii orasului si administratia locala au ramas profund impresionati.

Tot în anul 1996, Primaria orasului Butera îi încredinteaza o lucrare demonstrativa de proba la fântâna din Piata Europa. Si cu aceasta ocazie efectele vizuale au fost extraordinare.

Fântâna amenajata în orasul Licata, la cererea primariei, dateaza din anul 1997. Având o înaltime de 6 metri, pe fundalul bogat în vegetatie al unei vile, aceasta a oferit efecte estetice într-adevar sublime.

În anul 1997, de asemenea în urma solicitarii Primariei, în orasul Gela a fost amenajata fântâna "Orto Fontanelle". Vegetatie, apa, lumini. Un efect scenic extrem de apreciat de catre toti aceia care au avut placerea sa o admire.

În acelasi oras, Gela, cu ocazia programului de vara Gelese '97 s-a amenajat o fântâna într-adevar pitoreasca pe puntea debarcaderului: s-a construit cea mai înalta fântâna din Sicilia: 20 m înaltime, un diametru al jetului de peste sase metri, un real spectacol al naturii si al artei pentru adevaratii pasionati ai genului. Aceasta fântâna este alimentata cu un debit de 10.000 litri de apa de mare pe minut si este iluminata prin intermediul unor reflectoare subacvatice care transforma masa de apa în miscare într-o adevarata cascada de senzatii.

Fântâna construita de asemenea în orasul Gela, la solicitarea primariei, dateaza din anul 1998 si este plasata în interiorul parcului antic al Vilei Comunale, înconjurata de arbori seculari si având marea la orizont. Dotata cu un corp conic central cu 250 de diuze si cu un inel pe margini având 250 diuze, aceasta fântâna reprezinta un succes însemnat în domeniu. Instalatia integral clasica o îmbogateste cu 14 jocuri diferite de apa si lumina care se schimba la fiecare minut, transformând-o într-o valoare a genului.

Departe de a considera fântânile un simbol static, acestea se transforma în adevarate corpuri vii de apa în mâinile.

Sistemele noastre pot fi realizate atat pe rezervoare sau bazine deja existente, cat si pe fantani noi care urmeaza a se construi.

Gentile Fontane utilizeaza doar materiale, sisteme si echipamente pentru fantani care corespund normelor de siguranta. Toate componentele pentru fantani sunt de prima calitate si inalterabile in timp.

Fantanile noastre nu sunt niciodata statice sau monotone.

Prin intermediul comenzilor manuale sau controlului electronic se pot modifica jocurile de apa si de lumini, astfel incat fantana sa se adapteze nevoilor estetice ale momentului, fara a fi nevoie de vreo interventie a tehnicienilor specialisti.

Creatiile noastre nu au limite. Putem construi fantani in Italia si in strainatate. Realizam lucrari permanente, dar si temporare cu ocazia unor evenimente speciale, cum ar fi targuri, congrese, evenimente culturale, sportive si religioase.

Contactati-ne, suntem la dispozitia dumneavoastra.

Gentile Fontane functioneaza in urmatoarele orase:
Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brasov, Brailla, Buzao, Calarasi, Cluj Napoca , Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Giurgiu, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea , Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu jiu, TargoViste, Targu Mures, Timisoara , Tulcea, Unedoara

 

  Copyright 2011 © www.fantaniarteziene.ro created & hosted by MONDOWEB